یکی از بخش های اصلی طراحی داخلی ساختمان، بحث روشنایی ساختمان است، علاوه بر نحوه قرار گیری ساختمان در محل و شیوه ساخت آن که به نورگیر بودن و روشنایی طبیعی آن می انجامد، سیستم روشنایی و برق رسانی ساختمان برای زمان هایی که نور طبیعی وجود ندارد بسیار با اهمیت است. در این زمینه اولین چیزهایی که به ذهن ما می رسد، کلید و پریز، هالوژن، لوستر ها،دیوارکوب و غیره است. در اولین نگاه ابزارهایی مثل لامپ ها و لوسترها بیشتر به چشم می آیند اما اگر کمی به زیبایی و متناسب بودن دکوراسیون داخلی ساختمان اهمیت بدهیم،انواع کلید و پریز، قاب هالوژن و سایر تجهیزات روشنایی را می توانیم با هم ست کرده و ترکیب زیبایی را از این تجهیزات ایجاد کنیم.
به عنوان مثال، انواع کلید و پریز با تعداد قاب های تک خانه تا چهار خانه میتواند کلید و پریز های یک سالن را به راحتی در یک سمت از آن در اختیار شما قرار دهید و به این صورت شما از یک نقطه از سالن با کلید و پریز چند قاب، روشنایی آن بخش را کنترل نمایید.

کلید و پریز

کلید و پریز دارای دو بخش است: مکانیزم درونی و قاب کلید و پریز
 مکانیزم همان ساختار درونی کلید و پریز است، نحوه سیم پیچی و اتصال های درونی کلید و پریز، تک پل یا دوپل بودن و اتصال آن به قاب کلید و پریز.
قاب کلید و پریز همان بخشی است که قابل دیدن روی دیوار ساختمان شماست.

 در گذشته انواع کلید و پریز محدود به تعداد و تنوع رنگی و ظاهری کمی بود و مکانیزم های کلید و پریز های قدیمی نیاز به پیچ و مهره شدن به قاب داشتند اما کلید و پریز های جدید عموما نیازی به پیچ و مهره شدن ندارند و به وسیله مکانیزم های فنری به راحتی روی دیوار قابل نصب است ، راحتی در عمق دیوار قرار می گیرند و به صورت یک مجموعه کامل در مدار درنظر گرفته می شوند.

کلید و پریزهای قدیمی عموما در رنگ های سفید و کرم تولید می شد و ساختاری مربعی شکل داشتند، اما کلید پریز های امروزی در رنگ های بسیار متنوع و جنس های مختلف ساخته می شوند، غالبا جنس کلید پریز ها پلاستیک مرغوب هستند اما قاب کلید و پریز فده عموما از جنس آلیاژ برنج ساخته شده ند که علاوه بر زیبایی منحصر به فرد آن می توان به مقاومت بالا، عدم تغییر رنگ و پوسیدگی اشاره کرد. همچنین انواع کلید و پریز با روکش های چرم،چوب،فلز و یا حتی کریستال هم در این مجموعه تولید می شود. با این تنوع به راحتی میتوانید اجزای الکتریکی ساختمان را نیز با دکوراسیون کلاسیک یا مدرن خودتان تطبیق بدهید.

کلید و پریز

انواع کلید و پریز جدید


کلید و پریز لمسی یا کلید و پریز تاچ

کلید پریز لمسی یا تاچ، یکی از جدیدترین مدل های کلید و پریز است که عموما در خانه های هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد این کلید و پریزهای هوشمند از گرمای دست تاثیر گرفته و عمل میکنند.

کلید و پریز های رنگی

یکی از متنوع ترین دسته بندی کلید و پریز، کلید و پریزهای رنگی است. قاب های این کلید و پریز ها در رنگ هایی مانند، طلایی، آبی،سبز، صدفی و غیره تولید می گردند. داشتن یک دیوار با تم آبی رنگ و استفاده از کلید و پریز های همرنگ، زیبایی چشم نوازی را ایجاد میکنند. همچنین ست کردن این کلید و پریزها با قاب هالوژن و چراغ دیواری هم رنگ این زیبایی را دو چندان می کند.

کلید و پریز

کلید و پریز

کلید پریز مجهز به حسگر حرکتی

این کلید ها برای صرفه جویی درمصرف انرژی مناسب هستند زیرا با حضور افراد یا هر گونه حرکتی روشن می شوند و با خروج از آن خاموش می شود اینگونه عموما کلید ها در راهروها یا راه پله ها مورد استفاده هستند.

کلید و پریز تایمری

این دسته از کلیدها در محل هایی که چراغ نباید روشن بماند استفاده می شوند و زمان روشن و خاموش شدن آنها قابل تنظیم است برای مثال در راه پله ، حیاط یا پشت بام استفاده از این کلیدها متداول است.

کلید پریز مدرن

با استفاده از کلید و پریز های مدرن می توانید اتاق را به چند بخش تقسیم کرده و هر بخش از اتاق را با یکی از بخش های کلید نوردهی کنید، مثلا با یک کلید چند بخشی می توانید بالای تخت، پایین تخت، اطراف پنجره و غیره را نوردهی کنید. پریزهای شارژ یا پریز usb نیز از انواع کلید و پریز مدرن هستند،پریزهای usb برای شارژ مستقیم موبایل و اتصال آن به برق است.

کلید و پریز
برخی اصطلاحات رایج در زمینه کلید و پریز:

  •  کلید تک پل  نوعی کلید است که فقط قدرت کنترل یک مصرف کننده را دارد و برای روشن و خاموش کردن یک لامپ یا مدار مورد استفاده قرار می گیرد.
  •  کلید دوپل  کلیدی است که با آن می توان دو مصرف کننده یا دو لامپ را قطع و وصل نمود.
  •  کلید تبدیل  نوعی کلید است که با استفاده از آن در مدار می توان یک مصرف کننده را از دو نقطه کنترل کرد.
  •  کلید راه پله این کلیدها به یک رله یا تایمر متصل هستند که با فشردن کلید تمام لامپ های متصل به آن روشن می شوند و پس از گذشت زمان دوباره خاموش می شوند، این نوع کلید ها بیشتر برای پارکینگ یا راه پله مورد استفاده هستند.
  •  کلید صلیبی     کلیدی است که برای کنترل یک گروه مصرف کننده از چند نقطه استفاده می شود.
  •  کلید زنگ  این نوع کلید ها با استفاده از فنری که در زیر آن تعبیه شده بعد از فشردن دوباره به حالت قبل برمیگردد.
  •  پریز برق ارت دار     برخی دستگاه ها برای تخلیه بار الکتریکی دارای سیم اتصال به زمین هستند، پریز برق ارت دار مجهز به سیمی به نام سیم ارت یا همان سیم اتصال به زمین می باشد و مکانیزم این سیم به این صورت است که الکتریسیته ساکن به وجود آمده در مدار را تخلیه کرده و به زمین منتقل می کند که در این صورت از برق گرفتگی کاربر جلوگیری می شود.
  •  پریز آنتن مرکزی  این پریزها در ساختمان هایی که تعداد زیادی گیرنده تلویزیونی وجود دارد مانند هتل ها و برج های مسکونی برای اتصال فیش آنتن مرکزی استفاده می شوند.
  •  پریز برق یو پی اس     پریز برق یو پی اس دستگاه متصل به خود را به مبنع ذخیره الکتریسیته متصل می نماید و در صورت وصل بودن دستگاه به پریز یو پی اس این امکان فراهم می شود که با قطع برق دستگاه مورد نظر همچنان روشن بماند. همچنین سیستم های یو پی اس نوسانات و شوک های ناشی از قطع و وصل برق را کنترل می نمایند.
  •  کلید دیمر     کلید دیمر می تواند شدت نور را کم و زیاد کند و برای مکان هایی که غالبا به نور یکنواخت احتیاج دارند مورد استفاده قرار میگیرد به عنوان مثال در سالن های نمایش این کلیدها مورد استفاده قرار میگیرند.
  • انواع کلید و پریز های متفاوت در رنگ ها و اجناس مختلف به شما در ایجاد دکوراسیون داخلی مناسب کمک میکنند. شما می توانید برای خرید کلید و پریز در مدل های مختلف و یا اطلاع از قیمت کلید و پریز به سایت فده ایران مراجعه کنید.
    مقاله را از طریق تلگرام به اشتراک بگذارید.